Cum sa scapi de sfarsitul lumii

-1374738329

Stiti deja toti: 21 decembrie 2012 = ultima zi din calendarul mayas, a.k.a. sfarsitul lumii. Ce putem face ca sa scapam de ziua asta? E posibil, dar destul de complicat, si nu e loc de greseli. Stiu ca e cam tarziu, mai ales pentru cititorii din Noua Zeelanda, Australia si Japonia; imi cer scuze, am avut o zi grea la servici si n-am apucat sa scriu mai devreme. De fapt cui mai cer eu scuze, ca sfarsitul a venit pentru ei.
Acum, pentru ceilalti, iata ce trebuie sa faceti: trebuie sa ajungeti inainte de sfarsitul zilei de 20 decembrie in apropierea meridianului 180. Prin Pacific. Mai exact, trebuie sa fiti plasati la est de Linia Internationala a Datei, pe langa meridianul sus-pomenit.
Ce e cu linia asta? Daca ati citit „Ocolul Pamantului in 80 de zile, poate va amintiti ca Passepartout si stapanul lui au beneficiat de o zi in plus pentru calatoria lor pentru ca au traversat linia asta de la vest spre est. Practic, pentru ei, o zi s-a scurs de doua ori.
Simetric invers, cum ar zice unii, daca treci Linia de la est spre vest, sari peste o zi. Un fel de calatorie in viitor. Asadar, pentru a trece peste ziua fatidica de 21 decembrie, trebuie sa traversati Linia Internationala a Datei fix la miezul noptii de 20 spre 21. Care va deveni, de fapt, noaptea de 20 spre 22.
Succes! La recitire!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s