Mituri, minciuni sau pura prostie?

In seara asta, in Altex. Ma invarteam pe langa laptopuri in scop de „clatit ochii”. La cativa pasi, o gasculita si mama ei ascultau in extaz ce le spunea altexistul de serviciu. Si anume: „Pe acesta nu exista antivirus, pentru ca nu exista virusi pentru el. Nici nu poate lua virusi”. Of cors, vorbea despre un MacBook.

N-am ramas sa vad daca cele doua s-au lasat convinse de individ sa dea pretul umflat cerut de Apple pentru produsele lor, dar imi pun problema: omul mintea, sau era doar prost? Mi-as dori uneori ca si in magazine, showroom-uri si targuri sa existe o chestie similara apelurilor telefonice cu departamentele de suport: „Aceasta convorbire poate fi inregistrata pentru a putea imbunatati serviciile oferite”. Adica toata abureala spusa de agentii de vanzari sa fie pusa la dosar ca anexa la contractul de vanzare-cumparare, si orice neconcordanta intre ce s-a spus despre produs si realitate sa poata fi sanctionata. Valabil si pentru reclame. „Hopa, n-a scos pata la prima spalare? Pai reclama ce zicea? Vreau banii inapoi pe detergent”. „Ups, am luat un virus pe Mac. Asa ceva nu se poate, deci e defect. Vreau sa mi-l schimbati”.

Utopic, da’ ce fain ar fi.

Interesante rezultatele sondajului asta de pe GeekCulture. Oare ce ar fi raspuns vanzatorul?

Celor doua le recomand sa-si ia un antivirus cat mai repede. Avand bani de aruncat, le sugerez o solutie platita 😉

Titlu inspirat de cartea Myths, Lies, and Downright Stupidity: Get Out the Shovel – Why Everything You Know is Wrong, scrisa de John Stossel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s