Romania si tigrul vs. India si leopardul

Cazul cu tigrul din Sibiu il stiti: a evadat, l-au omorat. N-au reusit sa-l tranchilizeze, dar nici n-au incercat intr-un mod prea destept. Daca urmaritorii s-ar fi protejat mai bine – la naiba, nu te apuci sa arunci seringi in tigru de dupa copac – poate tigroaica era acum in cusca de la zoo. Sau daca i-ar fi pus tranchilizant intr-o halca de carne, pe care Mihaela nu cred c-ar fi refuzat-o, fiind crescuta de 14 ani in captivitate.

Acum trei zile, in India, situatie similara, dar mult mai grava: un leopard salbatic a ajuns intre oameni, a ranit 4 persoane, a ucis una. Ce fac indienii? Tranchilizeaza animalul si il duc la zoo.

La noi, animalul era in padure, nu avea in jur decat profesionisti (teoretic). Riscurile pentru ei ar fi trebuit sa fie zero. Nici un civil nu era in pericol imediat. La ei, animalul era pe strada, facuse deja victime umane. Diferenta de tratament? De la cer la pamant.

1-0 pentru India, 1-0 pentru leopard.

Informatii aici (atentie, poze nasoale).

(P.S. Nu ma dau profet dupa eveniment, dar din momentul in care m-a sunat un prieten ca sa ma avertizeze in legatura cu tigrul evadat, sa ma intrebe daca nu cumva sotia si copilul se plimba prin Sub Arini, mi-a fost clar ca sansele de supravietuire pentru tigru erau nule. Pe noi ne ia zapada prin surprindere in fiecare iarna, ce sa mai zic de un tigru evadat, doar n-o sa avem solutii pentru asta.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s