Bucurii mici, preturi nesimtite

Am vazut articolul asta la Arhi si mi-am adus aminte ca mi-am propus sa scriu si eu despre acelasi subiect.

Cel mare al nostru are o gramada de jucarii. Se joaca cu foarte putine din ele, restul zac prin cutii. Cu toate astea, la fiecare vizita in magazin mai cere ceva. Ne-a intrat aproape in reflex sa zicem NU.

Din cand in cand ii spunem ce putine jucarii aveam noi, sau cum ne improvizam unele folosind ce aveam la indemana – crengi, pietre, capace de bere, o bucata de elastic, tuburi de plastic.

Nevasta-mea ii povesteste o istorie de cand era copila: trimisa fiind de maica-sa sa cumpere ulei (care, mai stiti daca aveti peste 28-30 de ani, se dadea pe cartela), aude ca la librarie „au bagat jucarii chinezesti”. O ocazie de neratat pentru un copil de atunci. S-a dus si cu banii de ulei si-a luat un catelus cu telecomanda pe fir, care latra si se dadea peste cap. Ati retinut, da?

Back to the future. 2011: un kil de ulei porneste de la 6 lei. Care sa fi fost ratia pentru patru persoane? Vreo 2 kile – 12-13 lei de acum. In oferta de jucarii de la Carrefour, un catel similar face… 169 lei.

Cainele_baxter

FFS, 28 de kile de ulei?!? De 14 ori mai scump?  Ar fi consumul unei familii pe un an sau chiar mai mult. Asa ca un parinte necajit, pus sa aleaga intre cainele Baxter si niste baxuri de ulei, ia ghiciti ce alege?

Dar se poate si mai rau. La catelul Gogo nu mai fac echivalentul in ulei, ci spun doar atat: aproape jumatate de salariu minim pe economie.

Catelul_gogo_pisica_lulu

Sa-i trazneasca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s