Una de sezon

Acum 17 ani. Ce mai vremuri… La noi nu aparusera inca telefoanele mobile. Inca se mai dadea admitere la facultate. Din aia serioasa, nu concurs de dosare. Eu eram in a XII-a si ma pregateam pentru BAC si pentru facultatea de Drept. Cei care au dat BAC-ul anul asta sau care si-o trag cu profii de sport prin tabere ca sa tipe apoi „viol!” erau atunci bebelusi.

Pregatirea pentru admitere presupunea, in cele mai multe cazuri, meditatii. Eu luam meditatii la istorie de la un conf. univ., un tip super dezghetat si cu picioarele pe pamant, verde-n fata, fara ascunzisuri si subtilitati, de loc de prin Marginime. No, si nevasta-sa era fix invers: acra si cu impresii de superioritate. Ne flituia de cate ori avea ocazia (mergeam impreuna cu unu-doi colegi, dupa caz). Ea, profa de mate la scoala generala sau liceu, probabil complexata ca e sub nivelul sotului, se umfla in pene prin prisma calitatii de nevasta (mai stiu cazul uneia cu pretentia sa fie numita „dna. colonel”, dupa sot).

Si era decembrie. Cam ca acum. Aveam programata sedinta de meditatii, acasa la prof. Sunam la usa si iese madama. Ne arunca prin crapatura usii informatia ca „Dom’ profesor e la o sedinta la Rectorat. Veniti saptamana viitoare” si inchide. Eu m-am bucurat, ca imi ramaneau bani de o portie de spaghete la New Yorker 😉

Vine saptamana urmatoare. Intram in casa, profu era prezent. Ne pofteste sa ne asezam, ne ofera o cafea, si zice: „Scuze pentru saptamana trecuta. Am fost la o taiere de porc„.

De-ar mai fi trait, azi ar fi fost ziua lui de nume. Multam pentru tot, dom’ profesor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s